Stora salen blir som ny ...

I Stora huset arbetar vi efter en flerårsplan för renoveringar. I samband med 100-årsjubileet 2008 lät vi några konservatorer renovera Farbror Anders rum, 2010 gjorde vi om köket, 2013 var det två sovrum en trappa upp som fick en översyn.
I år är det Stora Salen som står i tur. Med hjälp av Janssons måleri från Tidaholm så målar vi om tak och alla snickerier, även sockeln och fönstren. Till och med den lilla garderoben med glas och porslin blir ommålad och får belysning! Vi drar ny el med en annan Jansson, Lars Jansson från Valstads Elektriska. Slutligen skall vi slipa om golvet och betsa det på nytt. Tapeten är troligen drygt 100 år gammal och vi har valt att behålla den.
Arbetena beräknas bli klara till Bolagsstämman den 30 maj men vi hinner kanske inte återmöblera så själva stämman får nog hållas i Farbror Carls rum i år.

loading...
Etiketter: stora huset