En fin gammal möbel

Härom året förvärvade vi en salongsmöbel från Ragnar Björling i Tidaholm. Möbeln kommer från Ragnars farföräldrar, juridikprofessorn Carl G Björling och hans hustru Clara i Lund. Eftersom tyget var rejält slitet så beslöt vi att klä om karmstolar, stolar, soffa och pallar. Vi har tidigare med framgång anlitat Maria Lackner och Persbo Tapetseri i Klämmesbo som fick förtroendet att klä om även denna möbel.
I samband med att Maria Lackner klädde om soffan så hittade hon på baksidan inskriptionen "Malmö 1906". 1906 är årtalet då professorn gifte sig med Clara Dieden från Bellevue i Malmö. Det finns därför anledning att tro att möbeln köptes när paret satte bo i en lägenhet vid Clemenstorget i Lund. Maria tror dessutom att detta var den första omklädningen, efter 111 år .....
Den omkädda möblen står nu i Farbror Carls rum igen, passa på att titta när du är på Gimmene nästa gång.

Etiketter: stora huset